Prăjituri cu unt și lămâie

Un desert proaspăt și aromat
INGREDIENTE
(pentru aproximativ 20 de prăjituri)
Timp de preparare: 1 oră
180 g de unt rece
250 g de zahăr pudră Mărgăritar
Sucul unei lămâi bio
Cojile unei jumătăți de lămâie bio
400 g de făină
¼ lingurițe de sare
2 linguri de apă rece ca gheața

Pentru glazură:
200 g de zahăr pudră Mărgăritar
1.5 linguri de suc de lămâie
½ - 1 linguriță de lapte

Pentru ornare:
Coji proaspete ale unei jumătăți de lămâie
Crenguțe de rozmarin

Biscuiții cu unt de origine nordică, primesc o notă de prospețime în reinterpretarea lor ca prăjituri cu lămâie.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 175°. Taie untul rece în bucăți. Apoi amestecă untul cu zahăr, apă, suc de lămâie, făină, sare și bucățile de coajă de lămâie. Amenajează un spațiu de lucru și drapează-l cu făină. Formează cu ajutorul mâinilor pe suprafața de lucru din compoziția rezultată o minge de aluat (dacă este prea moale, lasă aluatul un pic la răcit în frigider). Frământă aluatul pe suprafața de lucru drapată în făină până când atinge o grosime de ¾ cm. Cu ajutorul unei forme pentru prăjituri, secționează biscuiții rotunzi sau pătrați sau taie aluatul pentru a forma biscuiți dreptunghiulari. Apoi coace prăjiturile rezultate într-un cuptor preîncălzit la 175° de grade timp de șase până la opt minute (Biscuiții nu trebuie să prindă culoare maro). La final, lasă prăjiturile să se răcească.

Pentru glazura de zahăr: Amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie și laptele, până când se obține un amestec fin. Glazurează prăjiturile cu amestecul rezultat și ornează-le cu coji proaspete de lămâie și puțin rozmarin.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA