Prăjitură cu cocos

O prăjitură fină și gustoasă
INGREDIENTE
Pentru blat:
200g zahăr cristal Mărgăritar
200g unt moale
4 ouă
O lingură esență de rom
50ml lapte
200g făină
50g cacao
O lingură praf de copt
un praf de sare


Pentru cremă:
500ml lapte
100g griș
O lingură esență de vanilie
200g zahăr pudră Mărgăritar
200g unt moale
200g fulgi nucă de cocos


Pentru glazură:
250g ciocolată neagră
3 linguri ulei
o lingură miere
MOD DE PREPARARE

Bate spumă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul tos. Adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Adaugă romul și laptele și amestecă. Adaugă făina, cacaoa, praful de copt, un praf sare. Omogenizează și toarnă amestecul într-o tavă de 25x35cm. Coace timp de 30 minute la 180°C. Lasă să se răcească în tavă până ajunge la temperatura camerei.

Amstecă laptele, grișul și esența de vanilie. Fierbe un griș moale, amestecând des pentru a nu face cocoloașe. Lasă-l să se răcească complet.

Separat, bate spumă untul și zahărul pudră. Adaugă treptat grișul rece, amestecând după fiecare adiție. La final, pune nuca de cocos și amestecă. Întinde crema peste blatul rece și nivelează cu spatula.

Topește ciocolata cu ulei și miere la baie de abur, la foc mic, amestecând des până obții o glazură lucioasă. Toarnă glazura peste cream și nivelează.

Lasă prăjitura la rece până se întărește glazura, apoi poți felia și servi prăjitura.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA