Macarons cu vanilie

Celebrele Macarons ajung la tine în bucătărie.
INGREDIENTE
200 g de făină albă de migdale
200 g de zahăr pudră extrafin Mărgăritar
160 g de albuș de ou
200 g zahăr Mărgăritar cristal Bio
1/16 apă
500 g de ciocolată albă fin mărunțătă
250 g de frișcă
Zeama unei boabe de vanilie

Acum poți prepara chiar tu celebrele prăjituri Macarons, pentru a le savura la cafea sau pentru a pregăti un cadou special, cu mult suflet.

MOD DE PREPARARE

Treci printr-o sită făina de migdale și zahărul pudră și amestecă cu 80 g de ouă până când amestecul se transformă într-o pastă.

Amestecă 70 g de zahăr cristal bio cu 80 g de albuș de ou*. Între timp, fierbe 130 g de zahăr cristal bio în apă și amestecă totul cu ajutorul unui aparat de bucătărie la viteză redusă până când se obține o masă spumoasă.

Apoi amestecă la viteză mare. Amestecă cu grijă masa spumoasă cu pasta de migdale. Umple o pungă de ornat prăjituri (mărimea 6 sau 8) cu amestecul rezultat și formează prăjiturile în tava de copt.

Lasă prăjiturile să se usuce la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute, până când suprafața este fermă. Pune-le la copt la 160° C timp de aproximativ 10 minute.

Pentru umplutură, se fierbe frișca cu zeama de vanilie și se toarnă peste ciocolată. Se lasă la macerat timp de 12 ore într-un loc răcoros și se lasă să se solidifice.

Se pot orna prăjiturile răcite cu ajutorul unui săculeț de ornat prăjituri.

Sfat:

*Pentru colorare: se pot amesteca geluri colorante, în funcție de intensitatea dorită

**Variație: două picături de ulei de lămâie bio, ulei de portocale bio sau ulei de trandafir bio, în loc de boabele de vanilie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA