Iepurași de Paște din aluat de brânză dulce

O gustare dulce care bucură privirea și papilele gustative
INGREDIENTE
200 g brânză dulce
50 ml lapte
1 ou
100 ml ulei vegetal neutru
70 g Zahăr pudră extrafin Mărgăritar
2 plicuri Zahăr vanilinat Mărgăritar
1/2 lingură coajă de lămâie rasă (bio!)
1 praf de sare
400 g făină
20 g praf de copt
80 g unt
80 g Zahăr Cristal Mărgăritar
MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 180 grade cu căldură de sus și de jos și pune hârtie de copt într-o tavă. Pune brânza dulce, laptele, zahărul pudră, 1 zahăr vanilinat, oul, coaja de lămâie și uleiul într-un bol și amestecă-le pe toate. Amestecă făina cu praful de copt și adaugă-le peste celelalte ingrediente. Frământă compoziția până obții un aluat fin.

Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină până la o grosime de aproximativ 0,5 cm și decupează-l în formă de iepuraș (sau alte forme). Pune biscuiții pe foaia de copt. Topește untul și unge iepurașii. Introdu tava în cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute. Amestecă zahărul cristal cu cel de-al doilea plic de zahăr vanilinat. Apoi, unge din nou iepurașii cu unt topit și atinge partea unsă cu amestecul de zahăr. Lasă-i să se răcească de tot pe un grilaj.

Sfat: Iepurașii de Paște din aluat de brânză dulce sunt cei mai gustoși atunci când sunt proaspeți. Dacă vrei să îi păstrezi, este indicat să îi pui într-un recipient care se poate inchide ermetic și să îi consumi în decurs de 1-2 zile. Iepurașii se usucă destul de repede.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA