Gem de piersici și smochine
Un gem aromat și ușor de preparat
INGREDIENTE
600 g de piersici
400 g de smochine
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1

Combinația perfectă de gust dulce și parfumat, cu tentă exotică. Ca să nu-ți mai spunem și că e gata în câteva minute.

MOD DE PREPARARE
Trece piersicile scurt prin apă fierbinte, apoi pune-le în apă rece, decojește-le, taie-le în jumătate și scoate-le sâmburii.

Spală cu grijă smochinele sub apă, apoi usucă-le cu hârtie de copt și taie-le rădăcinile întărite.

Pasează fructele fărâmițate în mixer și adaugă zahărul gelifiant. Fierbe compoziția, amestecând constant.

Lasă amestecul să fiarbă 4 minute. Nu uita de proba de ​gelifiere în acest interval.

Toarnă amestecul în borcanele pregătite în avans.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de ​gelifiere", făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA