Gem de piersici cu flori de lavandă

Gem de piersici cu flori de lavandă
INGREDIENTE
1 kg de piersici
1 lămâie netratată
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
1 lingură de flori de lavandă

Dacă îţi doreşti să încerci o combinaţie inedită de arome, încearcă să pui flori de lavandă în gemul de piersici. După ce îl găteşti o dată, nu va mai lipsi din cămara ta.

MOD DE PREPARARE

Spală piersicile, usucă-le şi decojeşte-le. Fructele trebuie tăiate în jumătate şi trebuie scos sâmburele. Stoarce sucul din fructe şi amestecă-l cu fructele tăiate mărunt.

Spală cu grijă lămâia, tai-o în jumătate, scoate sâmburii şi taie bucăţile în sferturi. Strecoară sucul rezultat din bucăţile de piersică, adaugă zahăr gelifiant şi amestecă bine compoziţia. Lasă amestecul la macerat timp de 30 de minute într-un recipient acoperit.

Scutură bine lavanda proaspăt tăiată. Îndepărtează florile pentru a le folosi ulterior.

Fierbe întreaga compoziţie o dată, apoi scoate oala de pe aragaz şi, cu ajutorul unui mixer, pasează amestecul în aşa fel încât să mai rămână bucăţi mici de fructe în compoziţie.

Adaugă în amestec sferturile de lămâie şi fierbe amestecul timp de 4 minute. Ia oala de pe aragaz şi presară florile de lavandă. Fierbe totul încă o dată. Nu uita să faci probe de gelifiere în acest interval.

Înlătură sferturile de lămâie. Toarnă compoziţia în borcanele pregătite în avans, etanşează-le bine şi lasă paharele să stea invers, cu capacul în jos, timp de 10 minute.

Sfaturi
Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA