Gem de pere cu vanilie
Un desert sofisticat, dar ușor de preparat.
INGREDIENTE
1kg de pere Williams bine coapte
Sucul unei lămâi
2 linguri de zahăr vanilat Mărgăritar
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
1 pahar mic de lichior de pere

O pară Williams, atunci când este perfect coaptă la cules, va oferi o aromă incomparabilă. Păstrează-le timp de câteva zile până se coc complet (fructele ar trebui să fie galbene și frumos parfumate, dar nu moi în interior) – astfel gemul va deveni de vis.

MOD DE PREPARARE

Cojește perele, înlătură sâmburii și taie-le în felii mici.

Amestecă această compoziție cu sucul de lămâie, cu zahărul vanilat și cu zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare, încălzește compoziția și fierbe timp de 4 minute.

Nu uita să faci probe în acest interval. La final, amestecă lichiorul și toarnă compoziția finală fierbinte în borcane.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE
Cojește perele, înlătură sâmburii și taie-le în felii mici.

Amestecă această compoziție cu sucul de lămâie, cu zahărul vanilat și cu zahărul gelifiant într-un vas suficient de mare, încălzește compoziția și fierbe timp de 4 minute.

Nu uita să faci probe în acest interval. La final, amestecă lichiorul și toarnă compoziția finală fierbinte în borcane.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe "probe de gelatinizare", făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.
LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA