Gem de cireșe cu flori de soc

Un desert proaspăt și aromat.
INGREDIENTE
1 kg de cireșe roșii
1 kg de zahăr gelifiant 1:1
Sucul unei lămâi
6 flori mari de soc
2 linguri lichior de cireșe

Din această combinație inedită de arome va rezulta un desert plin de prospețime cu care să te răsfeți în clipele de liniște.

MOD DE PREPARARE

Cireșele bine coapte se spală, se usucă, li se scoate sâmburele și se pasează.

Compoziția de fructe astfel rezultată se amestecă cu zahărul gelifiant, apoi se adaugă sucul unei lămâi și se lasă puțin la macerat.

Acum scutură bine florile de soc, sortează-le și curăță-le, apoi adaugă-le în borcanele de marmeladă pregătite în avans.

Fierbe întreaga compoziție de fructe timp de 4 minute, lăsând compoziția în clocot și amestecând constant.

​Ia oala de pe aragaz și adaugă lichiorul de cireșe.

​Umple borcanele de gem cu compoziția caldă și etanșează-le imediat.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA