Gem de căpșuni, kiwi și zmeură

O combinație surprinzătoare de arome pentru un desert unic.
INGREDIENTE
250 g de kiwi
500 g de căpșuni
250 g de zmeură
500 g de zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
3–5 frunze de mentă

Încearcă această combinație și vei fi cu siguranță plăcut surprins de gustul aromat și acrișor al ​gemului.

MOD DE PREPARARE

Curăță fructele de kiwi și taie-le în bucăți, apoi pasează-le cu căpșuni și zmeură.

Amestecă compoziția de fructe cu zahărul gelifiant și cu frunzele mărunțite de mentă, apoi fierbe amestecul într-o oală mare.

Lasă la fiert în clocot timp de 4 minute. Nu uita să faci probe în acest interval.

Toarnă rezultatul final fierbinte în borcane pregătite în avans și etanșează imediat.

Sfaturi

Proba de gelifiere: Se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, atunci gemul este gata.

Consistența dorită poate fi stabilită prin mai multe “probe de ​gelifiere”, făcute în timpul de fierbere specificat.

Nu folosiți mai mult de 2 kg de fructe preparate la o singură fierbere.

Când faceți gem din fructe foarte dulci, vă recomandăm să adăugați și puțin suc de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA