Găluște umplute cu gem de prune
Un desert delicios și sățios
INGREDIENTE
400 g de cartofi făinoși
30 g de unt
110 g de făină
30 g de griș de grâu
1 vârf de sare
1 gălbenuș de ou
120 g de gem de prune
Zahăr pudră Mărgăritar după gust
2 linguri de rom
1 porție de scorțișoară
100 g de unt
150 g de miez de pâine
Zahăr pudră râșniță Mărgăritar pentru ornarea compoziției.

Deși această rețetă de origine austro-ungară este specifică toamnei, te poți bucura de ea și în afara sezonului, dacă o gătești cu gem sau prune uscate.

MOD DE PREPARARE

Fierbe, decojește și pasează cartofii.

Amestecă ingredientele rămase cu cartofii și frământă-le într-o cocă. Frământă coca și secționeaz-o în porțiuni de dimensiunea unei palme.

Asezonează gemul de prune cu zahăr pudră, rom și scorțișoară, după gust.

Adaugă o linguriță de compoziție în mijlocul secțiunilor de aluat.

Împăturește coca și apasă cu fermitate pe marginile acesteia, folosind, dacă este nevoie, un instrument pentru a zimța marginile bucăților de aluat.

Acum fierbe găluștele în apă fierbinte cu un pic de sare timp de aproximativ 5 minute.

Coace miezul de pâine în unt încălzit, până când acestea ajung să aibă o culoare maro aurie.

Apoi amestecă găluștele bine uscate cu pâinea și decorează-le cu zahăr pudră.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA