Cornulețe glazurate

O gustare de nelipsit din cămară, fie că ai musafiri sau o savurezi singur
INGREDIENTE
Pentru aluat:
200 g unt moale
tăiat cubulețe
4 gălbenușuri
150 g smântână fermentată de 30% grăsime
350 g făină tip 650
2 lingurițe extract de vanilie
Un praf de sare

Pentru glazură:
140 g zahăr pudră Mărgăritar
50 g ciocolata albă
30 ml smântână pentru frișcă
30 g unt
2 lingurițe apă de flori de portocală sau 1 linguriță extract de vanilie
MOD DE PREPARARE

Amestecă toate componentele până când se formează un aluat, pe care îl înfoliezi și îl dai la frigider pentru cel putin o oră. Împarte apoi aluatul în 4 bucăți, iar din fiecare bucată întinde o foaie cât mai subțire, împarte-o în două fâșii și taie din ele triunghiuri. Umple triunghiurile cu gem, apoi rulează astfel încât capătul ascuțit să fie dedesubt. Coace cornulețele 15 minute la 180 C.

Când sunt reci, se glazurează și se pudrează fin cu zahăr.

Topește la bain marie ciocolata, smântâna și untul. Ia de pe foc și adaugă apa de flori de portocale, apoi zahărul pudră. Amestecă bine și apoi lasă glazura să se răcească.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA