Chutney de mango cu ardei

Un gem cu origini exotice, care își va găsi rapid loc în bucătăria ta!
INGREDIENTE
3 mango
1 ceapa roșie
1 ardei kapia
1-2 ardei iuți
3 căței de usturoi
400 g Zahăr Gelifiant Mărgăritar 1:1
125 ml oțet de mere
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță nucșoară
½ linguriță cuișoare
½ linguriță coriandru
½ linguriță ghimbir
MOD DE PREPARARE

Curăță mango și taie-l cubulețe. Alege o ceapă mare și toac-o mărunt. Taie ardeiul kapia în cubulețe mici, iar ardeiul iute taie-l rondele. Toacă mărunt cei 3 căței de usturoi. După ce ai pregătit ingredientele, pune-le pe toate într-o cratiță, adaugă oțetul de mere și mirodeniile. Adaugă 400 g zahăr gelifiant. Pune amestecul pe foc și las-o să fiarbă 4 minute (de când clocotește). Scoate puțin gem pe farfurie pentru a testa dacă se gelifiază compoziția. Când e gata, umple borcanele cu chutney fierbinte și sigilează-le.

Ar trebui să-ți iasă aproximativ 2 borcane de 350 ml.

Se poate servi alături de brânzeturi, în platourile cold-cuts dar și la prăjituri sau deserturi.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA