Choux à la crème

Vestitul desert franțuzesc, acum și în bucătăria ta
INGREDIENTE
Pentru aluat:
130 g unt
130 g apă
130 g lapte
5 g zahăr Mărgăritar cristal
3 g sare
130 g făină tip 650
170 g ouă bătute

Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
60 g zahăr Mărgăritar cristal
40 g amidon
4 gălbenușuri
1 ou întreg
1 linguriță extract de vanilie
60 g unt

Pentru frișcă:
250 g smântână rece pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră Mărgăritar
1 linguriță extract de vanilie
MOD DE PREPARARE

Untul, apa, laptele, zahărul și sarea se aduc la punctul de fierbere. Oprește focul și adaugă toată făina, amestecând viguros până la incorporare. Aprinde iar focul și continuă amestecarea aluatului vreme de câteva minute, până când pe fundul cratiței se formează o peliculă de aluat. Transferă în alt vas și lasă la răcit pentru câteva minute. Cu ajutorul unui mixer incorporează ouăle, treptat.

Toarnă choux-urile în tavă și pudrează-le generos cu zahăr Mărgăritar. Coace 25 de minute la 185 C și continuă coacerea încă 15 minute la 160 C, până când sunt bine uscate.

Pune la fiert laptele și vanilia. Într-un castron, amestecă ouăle cu amidonul, sarea și zahărul. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adaugă-l treptat peste amestecul de ouă, ametecând continuu. Întoarce pe foc crema și amestecă în continuu pânp când se îngroașă. Incorporează untul, apoi transferă compoziția într-un castron, acoperind suprafața cremei cu o folie. Dă la rece.

Bate smântâna cu ajutorul unui mixer până când începe să se întărească. Adaugă zahărul, apoi vanilia. Mixează până când este fermă.

Taie capacelele choux-urilor, toarnă crema de vanilie cu ajutorul unui poș, apoi frișca, acoperă cu capacul și pudrează cu zahăr Mărgăritar.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA