Chifle dulci

Un desert delicios și sățios.
INGREDIENTE
Pentru aluat:

½ de cub de drojdie
60 g de zahăr cristal Mărgăritar
100 ml de lapte
400 g de făină de grâu
50 g de unt topit
Sare
coji de lămâie
zahăr vanilat
1 lingură de rom
1 ou
2 gălbenușuri de ou

Pentru umplutură:
150 g de gem de caise sau de prune

Pentru sosul de vanilie
1 l de lapte
4 linguri de zahăr fin Mărgăritar
1 pachet de zahăr vanilat Mărgăritar
1 porție de rom (40 %)
1 pachet de budincă de vanilie
100 g de unt topit
Zahăr pudră Mărgăritar pentru ornare

Aceste chifle dulci preparate cu drojdie și servite cu sos de vanilie sunt desertul perfect de savurat în familie, în dupa-amiezile întunecate de iarnă.

MOD DE PREPARARE

Pentru a face stratul pufos, amestecă drojdia cu zahăr de copt, jumătate din lapte (puțin călduț) și făină de grâu, amestecând până obții un aluat dens.

Adaugă făină și lasă aluatul să crească, depozitând amestecul într-un loc călduros.

Amestecă restul ingredientelor împreună cu aluatul, până obții un strat fin, semi-ferm.

Toarnă acest amestec pe o suprafață drapată în făină, într-o formă pătrată și subțire.

Taie pătrate de 4 x 4 cm și umple-le cu gem de caise sau de prune, apoi întoarce colțurile și apasă cele două jumătăți cu grijă, evitând scurgerea gemului.

Trece fiecare chiflă prin untul topit și plasează-le într-o caserolă.

Lasă chiflele să crească, plasându-le într-un loc călduros, până în momentul în care ating un volum dublu.

Acoperă-le iar cu unt topit și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 160 °C aproximativ 40 de minute.

Pentru sosul de vanilie, amestecă jumătate din lapte cu zahăr fin, zahăr vanilat și rom.

Amestecă restul de lapte cu pachetul de budincă de vanilie și adaugă acest amestec în laptele încălzit.

Lasă amestecul la fiert.

Mai unge chiflele după coacere cu unt topit și zahăr pudră.

Preparatul se servește cu sos de vanilie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA