Cheesecake la rece cu jeleu din fructe de pădure
Prăjitura cu brânză fără coacere – același gust delicios, acum și ușor de preparat
150 g biscuiți
95 g unt moale
Pentru cremă:
500 g mascarpone la temperatura camerei
75 g zahăr pudră Mărgăritar
1 linguriță extract de vanilie
200 g frișcă
Pentru topping:
250 g fructe de pădure congelate
2 linguri de zahăr cristal Mărgăritar
20 ml apă
10 g gelatină pudră + 100 ml apă rece
Zdrobește bine biscuiții cu ajutorul unui robot, adaugă untul moale sau chiar topit, apoi așază amestecul în forma de tort (de 20 de centimetri) și nivelează cu ajutorul unei linguri astfel încât pe margine să se formeze o bordură.
Amestecă zahărul pudră cu brânza mascarpone și vanilia cu ajutorul unui mixer, apoi incorporează ușor frișca folosind o spatulă. Așază crema peste blatul de biscuiți și dă tortul la frigider pentru 5 ore sau peste noapte.
Pune gelatina la hidratat în apă rece.
Într-o crăticioară pune pe foc fructele, zahărul Mărgăritar și 20 ml de apă. Fierbe câteva minute, apoi ia fructele de pe foc și adaugă gelatina. Când jeleul se răcește, îl poți așeza pe tort, apoi dă-l la rece pentru cel puțin o oră.