Cheesecake de zmeură cu aluat de negresă
INGREDIENTE
Aluatul de negresă
140g de unt
150g ciocolată neagră
50g ciocolată cu lapte
2 ouă
130g de zahăr brun Mărgăritar Mauritius
1 vârf de sare
130g de făină fină
25g cacao de copt
½ de linguriță de bicarbonat de sodiu

Crema de brânză
650g de brânză proaspătă
200g de zahăr pudră extrafin Mărgăritar
1 pachet de zahăr vanilat Mărgăritar
200g de frișcă
2 ouă
1 vârf mare de sare

Piure de zmeură
(ca alternativă: 150g de gem de zmeură încălzită)
200g de zmeură
30g de zahăr pudră extrafin Mărgăritar

Acest cheesecake reinterpretat poate constitui tortul ideal pentru o aniversare restrânsă, de care să te bucuri alături de cei dragi.

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă.

Așează pe o tavă hârtia de copt.

Taie ciocolata neagră și ciocolata cu lapte în bucăți mici și adaugă untul, apoi pune amestecul într-o oală. Se topește treptat peste o baie de apă.

Apoi amestecă ouăle cu zahăr brun Mărgăritar și sare până se formează o masă galben-pal.

Adaugă ciocolata topită la amestecul de ou și amestecă totul împreună. Amestecă făina cu cacao și cu bicarbonat de sodiu și adaugă compoziția la restul amestecului.

Distribuie aluatul de negresă în mod uniform pe tava de copt, prevăzută cu hârtie de copt. Împinge tava pentru coacere pe penultima șină din cuptor și lasă amestecul la copt timp de aproximativ 20 de minute.

Eșantionul de probă ar trebui să aibă în continuare urme de aluat pe băț. Îndepărtează forma din cuptor și lasă aluatul de negresă să se răcească.

Pentru piureul de zmeură, pune zmeura spălată și uscată bine într-o oală cu zahărul pudră și pasează amestecul. Strecoară masa rezultată printr-o sită. Pune-o la încălzit timp de aproximativ 8 minute, amestecând constant.

Pentru crema de brânză, amestecă crema de brânză proaspătă cu zahărul pudră Mărgăritar și cu zahărul vanilat Mărgăritar. Adăugă frișcă, ouă și sare. Se amestecă rapid ingredientele.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire uniformă. Înfășoară forma răcită cu două straturi de folie de aluminiu în cruce, în exterior, pentru a o sigila.

Pune compoziția pe o tavă adâncă de copt. Întinde două treimi din crema de brânză pe negresă. Adaugă 2 linguri de piure de zmeură pe crema de brânză.

Apoi adăugă restul cremei de brânză și împrăștie restul de piure de zmeură pe stratul de brânză. Poți orna cu ajutorul unui băț de lemn, obținând astfel diverse forme răsucite.

Umple tava adâncă de copt cu aproximativ 2 cm înălțime de apă fierbinte fierbinte și lasă la copt tortul timp de 55 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor (brânza să fie încă moale). Îndepărtează cu atenție folia de aluminiu.

Deplasează-te de-a lungul marginii cu un cuțit lung și subțire. Lasă să se răcească cheesecake-ul timp de aproximativ 1,5 ore, la temperatura camerei.

Apoi răcește-l la frigider timp de cel puțin 6 ore, de preferință peste noapte. Îndepărtează forma de prăjitură.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA