Chec festiv cu lămâie și mac

Gustarea perfectă pentru ceaiul de la ora 5
INGREDIENTE
(pentru 1 chec)
Pentru blat:
200 g unt (la temperatura camerei)
200 g zahăr cristal Mărgăritar
4 ouă (la temperatura camerei)
200 g făină
10 g praf de copt
coaja rasă de la două lămâi netratate
3 linguri semințe de mac
un praf de sare

Pentru sirop:
50 ml suc de lămâie
25 g zahăr cristal Mărgăritar


Pentru glazură:
115 g zahăr pudră extrafin Mărgăritar
25 ml suc de lămâie
MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180ºC. Cu ajutorul unui mixer, amestecă untul și zahărul pentru cinci minute. Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi coaja de lămâie și semințele de mac. Apoi, incorporează amestecul uscat de făină, praf de copt și sare.

Toarnă aluatul într-o formă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină, apoi dă la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Scoate checul din cuptor și înțeapă-l cu o scobitoare, apoi toarnă deasupra siropul format din dizolvarea zahărului în sucul de lămâie.

Pregătește glazura mixând bine sucul de lămâie cu zahărul pudră Mărgăritar. Toarnă glazura peste checul rece și decorează cu fâșiuțe de coajă de lămâie.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA