Biscuiți Crinkle

Biscuiții perfecți pentru o gustare cu lapte sau o ceașcă de cafea
INGREDIENTE
(pentru 16-20 biscuiți)

180 g făină
100 g cacao
300 g zahăr Cristal Mărgăritar
2 lingurițe praf de copt
un praf sare
125 ml ulei
3 ouă mari
miezul de la un baton de vanilie / o lingură esență de vanilie)
100 g zahăr pudră Mărgăritar
MOD DE PREPARARE

Într-un bol amestecă făina, cacaoa, zahărul, praful de copt și sarea. În alt bol încăpător amestecă uleiul, ouăle și vanilia, cu ajutorul unui mixer, timp de 10-15 secunde, la viteză mică.
Adaugă treptat ingredientele uscate și amestecă în continuare cu mixerul la viteză mică până obții un aluat închis la culoare, dens și lipicios.
Pune aluatul la rece, acoperit cu o folie de plastic, pentru minim 4 ore, de preferință peste noapte.

Încinge cuptorul la 180°C și pune hârtie de copt în 2 tăvi mari. Ia aluatul folosind o lingură pentu înghețată și modelează apoi bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
Rostogolește fiecare bilă de aluat prin zahăr pudră Mărgăritar, astfel încât să fie bine acoperite cu un strat gros și uniform de zahăr.
Așază biscuiții în tavă, lăsând 3-4 cm între ei, pentru că se lățesc la copt. Coace biscuiții timp de 10-13 min sau până au crustă și apar crăpăturile specifice pentru biscuiți crinkle.

LIKE &
SHARE
PRINTEAZA
RETETA