Deserturi
Top
Prajitura suhaida
by Cornelia Ghisoi
Ingrediente:
Materii prime pentru blat:
- 6 albusuri spuma
- 300 gr zahar margaritar
- 200 gr nuca macinata
- 2 linguri faina
- coaja de lamaie si zahar vanilat
- jumatate pliculet praf de copt
Preparare:
Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, nuca, faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat. Se coace la foc potrivit intr-o tava cu foaie de copt.

Ingrediente pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 300 gr zahar
- 3 lingurite de ness
- 2 lingurite de cacao
- un pachet de unt
- 100 gr ciocolata alba
- 200 gr stafide

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa, se adauga nessul si cacaoa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit dupa care se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma. Se intinde peste blat si deasupra se presara stafide si de rade ciocolata.
Prajitura Jocul Aromelor
Materii prime: 1. 2 blaturi migdale de 20/ 20 cm 2. 400 g jeleu de litchi 3. 400 g jeleu de zmeura 4. 250 g mousse de trandafiri
Prajitura cu mere
Materii prime: - 2 oua - 9 linguri zahar - 9 linguri ulei - 9 linguri lapte - 12 linguri faina - 1 lingura de praf de copt
Tartar de pepene si capsuni in jeleu de menta
Materie prima: - 0,400gr capsuni - 0,400 gr zmeura - 5 foi de gelatina - 0,050 ml sampanie sau vin alb - linguri de frunze de menta tocata - 0,70 gr zahar - frunze de menta intregi - 0,0...
Sorbet si piure de capsuni cu crema de fistic
Materie prima: - 750gr capsuni - 25 gr suc de capsuni (sau apa) - 3 lamai (sucul de la 3 lamai) - 100 gr zahar - 0,080 gr fistic zdrobit Pentru crema, materia prima este: - 100 ml lapte -...
Pere Williams cu ghimbir
Materie prima: - 10 pere - sucul de la o lamaie - 80 g de ghimbir taiat julien - 50g unt - 8 liguri de fructoza - 100g fistic taiat - 100ml sirop de artar - 100 g stafide
Prajitura Mara
Materie prima pentru blat: - 8 oua - 8 linguri cu zahar - 8 linguri cu lapte rece amestecat cu doua linguri de brandy - 4 linguri cu cacao - 6 linguri faina - 200 g de fistic macinat (nu foarte...
Prajitura fina cu ciocolata
Materie prima pentru foi: - 10 albusuri - 2 galbenusuri - zahar 300g - faina 4 linguri - nuca macinata 400 g - praf de copt 1/2 - 3 linguri cacao Materie prima crema: - 8 galbenusuri - 1 o...
Sandwich cu mousse de zmeura
Materii prime : - zahar margaritar 100g - oua 6 - faina 75g - suc de zmeura caldut 70ml - praf de copt - vanilie Crema – mousse are ca materii prime: - 300g zmeura congelata (fara sam...
Pasiune pentru ciocolata
Materii prime: - ciocolata cu lapte 250g - 8 oua - zahar 275g - unt 200g - zahar pudra 150g - faina 150g - praf de copt - alune de padure macinate 60g
Mousse din mascarpone si zmeura in mantie de ciocolata
Materii prime: - branza mascarpone 250g - zahar 0,120g - frisca batuta 200g - zmeura - gelatina 3 foi - oua 3 buc - faina 3 linguri - ulei 3 linguri - coaja de lamaie - ciocolata neagra 0,...
Ricota cu ciocolata alba si gutui
Materii prime: - gutui - ricota - ciocolata alba - frisca batuta - zahar margaritar - unt
Dulceata de gogonele cu nuca si gutui
Aceasta dulceata se serveste alaturi de o terina din ficat de gasca sau o prajitura.
Compot de rubarbar
Materii prime: - 0,800 zahar margaritar - 250ml vin rosu - 1,5kg rubarbar curatata de fire si taiata bastonase 4 cm - 1 baton de vanilie - 1,5 ml apa - 100gr miere de albine
Pere fierte in vin rosu
Materii prime: - pere 4 bucati - vin rosu 0,600 ml, Pentru zabaglione: - oua 1 buc - 2 galbenusuri de oua - zahar margaritar 70gr - 150 marsala
Terina din branza fina cu mango, in mantie de ciocolata
Materii prime: - mango - branza mascarpone - zahar Margaritar - frisca batuta - unt - foi de gelatina
Prajitura CARMEN
Materii prime: - 500 gr faina - 200 gr margarina - 150 gr zahar - 4 galbenusuri - 1 praf de copt - vanilia - coaja de lamaie
Prajitura cu nuca Anica
Materii prime: - 400 gr faina - 200 gr unt - 150 gr pudra vanilat - 2 galbenuse - jumatate pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie - 2 linguri de rom
Rumba
Materii prime pentru blat: - 7 albusuri - 10 linguri zahar - 10 linguri faina - 50 gr rahat taiat cuburi - 50 gr stafide - 50 gr ciocolata - 1 praf de copt - foi de napolitana
Greta Garbo
Materii prime: - 280 gr faina - 100 gr untura - 1 ou - 50 ml lapte - 25 gr drojdie - gem de caise
Regina prajiturilor (Maria)
Materii prime: - 200 gr zahar margaritat + 5 linguri de zahar - 200 gr zahar pudra - 2 pachete zahar vanilat - 8 linguri de faina - 50 gr cacao - 1 pachet de unt - 11 oua - 250 gr nuca macina...
Prajitura in trei culori
Materii prime pentru blat: - 6 galbenusuri - 6 linguri de zahar pudra - 2 linguri de cacao - 100 ml ulei - 5 linguri de faina - 1 plic cu praf de copt
Negri in camasi albe
Materii prime: - 6 oua - 200 gr zahar margaritar - 60 gr faina - 40 gr caco - jumatate de lingurita amoniac - 6 albusuri - 300 gr zahar - 1 pachet de unt - 100 gr zahar pudra - 3 linguri de ...
Cosulete cu crema de nuca
Materii prime pentru tarta: - 200 gr unt - 150 gr zahar - 5 galbenusuri - 4 linguri smantana fermentata - 1 lingurita amoniac stins intr-o 100 ml lapte cald - 450 gr faina