Online cooking show title=
JW Player goes here
Top
Bine ai venit la Online cooking show!

Lady Chef Cornelia Ghisoi si Zahar Margaritar vor pregati aici pentru tine, in fiecare luna, un nou video cu o noua reteta.
Vom invata impreuna sa facem prajituri cu suflet pentru ca tu sa devii un adevarat maestru in arta prepararii dulciurilor.
In Comunitatea Margaritar toata lumea stie, sau invata, sa faca prajituri delicioase!

Prajitura Savoare de ciocolata alba si migdale

 

 

Ingrediente:

Pentru blat 1:

Oua 4 buc.
Zahar Margaritar 200 g.
Ulei 100 ml.
Lapte 100 ml.
Faina 200 g.
Praf de copt 1 pliculet
Migdale macinate 100 g.
Esenta de migdale
Mod de preparare:
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100 g. de zahar, cu laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele de 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile, cu praful de copt care a fost stins in zeama de lamaie si in final cu faina si migdale macinate.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 180 grade, pentru 25 minute.

 

Pentru blat 2:

Oua albusuri 5 buc.
Zahar Margaritar 150 g.
Nuca macinata 200 g.
Faina 3 linguri
Praf de copt ½ pliculet


Mod de preparare:


Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, pana ce spuma devine tare. Se adauga nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina.

Se amesteca incet astfel incat sa nu se diminueze volumul albusului.

Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament, se introduce la cuptor la 180 grade, pentru aproximativ 25 minute.

Pentru crema:

Frisca lichida 650 ml
Frisca batuta 150 g
Ciocolata alba 750 g
Esenta de migdale
Lichior de fructe (de banana sau caise)
Mod de preparare:

Se incalzeste frisca, se adauga ciocolata alba si se amesteca continuu pana cand aceasta se topeste.

Se aduaga cateva picaturi de esenta de migdale si se tine la rece la frigider.

Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine si se adauga 150 g. de frisca batuta.

Se aseaza primul blat, se insiropeaza cu lichior de fructe, se adauga crema, apoi cel de-al doilea blat, din nou se toarna crema si se acopera totul cu nuca macinata. Se tine la frigider pana la momentul servirii.

Este o reteta care necesita mai mult timp in bucatarie, dar este delicioasa!

Pofta buna!

1
2
3
4
5