Online cooking show title=
JW Player goes here
Top
Bine ai venit la Online cooking show!

Lady Chef Cornelia Ghisoi si Zahar Margaritar vor pregati aici pentru tine, in fiecare luna, un nou video cu o noua reteta.
Vom invata impreuna sa facem prajituri cu suflet pentru ca tu sa devii un adevarat maestru in arta prepararii dulciurilor.
In Comunitatea Margaritar toata lumea stie, sau invata, sa faca prajituri delicioase!

Prajitura cu rubarba si spuma de ou

 

 

Ingrediente:

16 oua

8 linguri faina

250g zahar

800g rubarba 

2 plicuri zahar vanilat

30 g coaja de lamaie

150g nuca taiata marunt

2g sare




Mod de preparare:


Tulpinile de rubarba se spala se curate se taie bastonase  de 3 cm .Ouale se prelucreaza primar si se separa ;6 albusuri  intr-un vas ,10 albusuri in  alt vas si toate galbenusurile in alt vas.Faina se cerne .

Preparare: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar,. Galbenusurile se spumeaza cu 4 linguri de zahar si putina sare si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (astfel incat albusul sa nu-si diminueze volumul . Treptat, se adauga si faina, continuand   sa amestecam  de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le trecem prin faina (sa nu patrunda prin aluat pana la partea de jos a vasului )si le asezam uniform pe deasupra. Presaram nuca taiata marunt si introducem prajitura la cuptorul incins la 160 grade . Lasam prajitura pana ce blatul capata o culoare frumoasa, auriesi sa copt .

Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu restul  de zahar si se intend  peste blatul  fierbinte .

Se mai introduce inca o data la cuptorul incins la 210 grade de data aceasta  pentru 6-10 minute pana cand incepe albusul sa se rumeneasca .

Mod deprezentare si servire :Preparatul se serveste rece  cu zahar pudra ,insotit de dulceata de capsuni cu rubarba si aroma de menta sau cu rubarba caramelizat .

1
2
3
4
5