Online cooking show title=
JW Player goes here
Top
Bine ai venit la Online cooking show!

Lady Chef Cornelia Ghisoi si Zahar Margaritar vor pregati aici pentru tine, in fiecare luna, un nou video cu o noua reteta.
Vom invata impreuna sa facem prajituri cu suflet pentru ca tu sa devii un adevarat maestru in arta prepararii dulciurilor.
In Comunitatea Margaritar toata lumea stie, sau invata, sa faca prajituri delicioase!

Prajitura "Ness"

 

 

Ingrediente:



Pentru blat:


Albusuri de ou   8 buc.
Zahar Margaritar  200 g.
Faina  2 linguri
Praf de copt   1 plic
Ghimbir   200 g.
Mac  200 g.
Nuca de cocos
Pentru foaie dobos:
Oua  3 buc.
Apa  2 linguri
Zahar Margaritar  4 linguri
Faina  4 linguri
Lamaie  1 buc.

 

Pentru crema:



Galbenusuri de ou  8 buc.
Zahar Margaritar  200 g.
Ness  3 linguri
Lapte  150 ml.
Margarina  300 g.
Ciocolata rasa  100 g.



Preparare:

Batem albusurile cu 200 g. zahar Margaritar, adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar apoi adaugam macul, nuca de cocos si ghimbirul taiat julien fin. Se amesteca bine si se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt. Se coace la cuptor la 160 grade pentru 25 minute.

Din 2 oua, 2 linguri de apa, 4 linguri de zahar Margaritar si 4 de faina realizam o compozitie pe care o asezam pe folie de copt si o lasam 6-8 minute.

Galbenusurile de ou se omogenizeaza bine cu 200 g. de zahar Margaritar, 2 linguri de amidon, 2 plicuri de ness, 150 ml. lapte, iar apoi se pun la fiert la foc mic.

Dupa ce s-a racit, adaugam margarina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Se aseaza blatul cu mac pe tava, apoi crema de ness, apoi foaia de dobos, apoi cream si deasupra se presara ciocolata rasa.

Pofta buna!

1
2
3
4
5