Online cooking show title=
JW Player goes here
Top
Bine ai venit la Online cooking show!

Lady Chef Cornelia Ghisoi si Zahar Margaritar vor pregati aici pentru tine, in fiecare luna, un nou video cu o noua reteta.
Vom invata impreuna sa facem prajituri cu suflet pentru ca tu sa devii un adevarat maestru in arta prepararii dulciurilor.
In Comunitatea Margaritar toata lumea stie, sau invata, sa faca prajituri delicioase!

Prajitura "Savoarea anotimpurilor"

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

Oua  10 buc.

Mascarpone 1 kg.

Amidon 75 g.
Biscuiti 3 pachete
Zahar Margaritar 200 g.
Zahar vanilat 2 plicuri
Unt 300 g.
Praf de copt ½ pachet
Scortisoara 3 g.
Pentru glazura:
Fructe de padure 400 g.
Zahar Margaritar 300 g.
Unt 100 g.
Foi gelatina 3 buc.



Mod de preparare:

Maruntim biscuitii la blender si ii amestecam bine cu 200 g. de unt topim si scortisoara. Compozitia astfel obtinuta o asezam intr-o tava (rotunda sau patratata) cu peretii detasabili si o presam bine cu o lingura, dupa care o introducem la frigider.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Omogenizam galbenusurile cu zahar pana devin o spuma, adaugam untul care a fost lasat la temperatura camerei.

Albusurile se bat spuma.

Amestecam compozitia de galbenusuri cu 200 g. de unt, 200 g. zahar, branza, cu amidonul, cu zaharul vanilat si mai apoi albusurile spuma. Amestecam incet de jos in sus, astfel incat sa nu micsoram compozitia de albusuri.

Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si-l introducem la cuptor la 160 grade pentru 60 minute. (daca dupa 60 minute vi se pare ca este putin moale compozitia, nu va speriati, asa trebuie sa fie). Lasam prajitura la rece.

Intr-o craticioara caramelizam 300 g. zahar Margaritar, apoi adaugam 100 g. de unt si fructele de padure si stropim cu zeama de lamaie. Lasam la fiert pana cand siropul incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca si o turnam peste prajitura si o lasam o jumatate de ora la rece.

Pofta buna!

1
2
3
4
5