Comunitate
comunitate

Bine ai venit in Comunitatea Margaritar!

Sunt Cornelia Ghisoi si imi doresc sa formam aici cea mai dulce comunitate din Romania. Vom afla impreuna cele mai frumoase povesti despre zahar si vom invata sa preparam prajituri si deserturi cu care tu sa indulcesti clipele petrecute cu familia si prietenii.

Sunt aici pentru tine, asa ca nu ezita sa ma intrebi tot ce iti doresti sa afli. Comunitatea Margaritar este despre prietenie, ajutor si o viata cat mai dulce!

INTREBARE: As vrea sa stiu care este secretul clatitelor americane (acele pancakes)? Sunt atat de pufoase. Niciodata nu mi-au iesit asa. Si mi-as dori sa imi spuneti si reteta detaliata. As vrea sa-i gatesc sotului la implinirea a doi ani de la casatorie. Va multumesc!

RASPUNS: Clatitele americane “pancakes” au un secret - acela ca se foloseste ca agent de crestere praful de copt .
Pentru reteta aveti nevoie de: oua, lapte, sare, trei lingurite de unt tartinabil, faina, zahar(dupa gust), praf de copt, coaja de lamaie si zahar vanilat.
Pregatiti compozitia care trebuie sa fie mai groasa ca la clatite si deci stratul fiind mai gros, trebuie sa fie prajita la foc potrivit. Serviti clatitele cu sirop de artar asa este reteta originala, dar, puteti folosi si dulceata, ciocolata, miere de albine etc.
Pofta buna !
La multi ani ! Dati prilejul acestei casnicii sa fie foarte frumoasa, insotita de sanatate si bucurii!

INTREBARE: Imi puteti spune cu ce sa imi astept acasa musafirii vegetarieni :)? Ca mereu am o problema cu asta. Ceva simplu, aperitiv. Multumesc!

RASPUNS: Stimata doamna, sunt mii de retete si nu stiu exact daca musafirii d-voastra sunt lactovegetarieni, insa am sa va dau cateva exemple si doua retete. Daca v-au placut astept cateva cuvinte de la d-voastra.
-Tortulet din branza cu tartar de rosii si pesto de busuioc
-bulgarasi de branza cu rosii cherry
-rulada de ciuperci
-rulada din pandispan cu verdeata si pateu vegetal
-rosii umplute cu orez si migdale

Rulada din cascaval in mantie de mac
Feliaza cascavalul asa cum este branza topita felii doar ca putin mai groasa (roaga sa-ti taie la feliator la numarul 2, in supermarket).
Pregateste compozitia de branza din cascaval si telemea pe care o dai prin masina de tocat. Omogenizeaza bine compozitia si adauga untul care a fost lasat la temperatura camerei si este deci tartinabil.
Pe o folie de aluminiu aseaza feliile de cascaval una dupa alta (foarte putin petrecute) si deasupra, cu ajutorul unei linguri asezi branza la mijlocul cascavalului sub forma unui baton.
Peste pasta de branza asezi unul dupa altul boabe de struguri, pe care le tai la capete, ca sa fie uniforme.
Rulezi, strangi bine la capete, desfaci rulada din folie, o ungi cu unt si o presari cu mac, strangi rulada la loc si o introduci la frigider pentru o ora, dupa care o tai felii.
Daca in acelasi timp ai si musafiri care nu sunt vegetarieni atunci ungi feliile de cascaval cu pasta de branza (doar unse) asezi felii de sunca de praga la fel ca si cascavalul si apoi continui cu pasta de branza si strugurii. Vei avea o rulada aspectuasa si gustoasa.

Crochete de cartofi cu migdale

Fulgii de migdale ii coacem la cuptor, ii lasam sa se raceasca si ii zdrobim in mana sau cu ajutorul merdenelei (sucitorul de aluat).
Fierbe doi cartofi mari,curata-i de coaje, ii dai prin razatoarea mare, adauga 1 ou, sare, piper, nucsoara. Omogenizeaza compozitia si formeaza bastonase de 5 cm dupa care-i trecem prin fulgi de migdale si ii prajim in baie de ulei .

INTREBARE: Care este cea mai buna reteta de sos pe baza de branza pe care ati gatit-o vreodata ?

RASPUNS: Acum nu de mult am incercat un sos cu branza cu mucegai, de capra sau sos quattro formaggi care este o delicatese .
Cea mai simpla, rapida si mai gustoasa reteta de sos este sosul de gorgonzola cu muguri de pin si caju.

Ingrediente:
(pentru 2 persoane)
20 grame unt
75 grame gorgonzola
100 grame smantana dulce
30 grame caju
10 grame seminte de pin

Preparare:

Se aduce smantana de gatit (32%) la punctul de fierbere se introduce gorgonzola care a fost rasa sau pur si simplu zdrobita.(Gorgonzola este o branza cu o textura fina si este foarte gustoasa). Sotati in unt la tigaie semintele de caju si cele de pin si le introduceti in sosul format. Amestecati energic pana se topeste branza,lasati sa dea doar un clocot (la foc mic, daca sosul fierbe mai mult se taie).
Puteti incerca si fara seminte stiu ca sunt costisitoare financiar ,dar incercati si o sa vedeti ce minunatie de sos o sa va iasa.
Sosul este cel care innobileaza preparatul, este cel care pune in evidenta preparatul este un sos usor si poate fi servit in orice perioada a zilei.
Acest sos se recomanda la preparatele din carne de curcan, de fazan, de pui , la preparatele pe baza de paste fainoase: spaghete, farfale, pene, tagliatelli, tortellini.
Pentru cei care sunt vegetarieni acest sos poate insotii cartofii dulci umpluti cu legume.

INTREBARE: De ce este gastronomia speciala?

RASPUNS: Gastronomia este cea care pune in miscare agricultori, viticultori, vanatori, oameni de cultura si o intreaga familie de bucatari.

INTREBARE: Ce va place cel mai mult sa gatiti?

RASPUNS: Sa stiti ca fiecare preparat are secretul lui. Orice preparat il gatesc cu mare drag si mare pasiune. Pun suflet in ceea ce fac. Si atata timp cat cei care degusta preparatele sunt satisfacuti si multumiti pentru mine inseamna foarte mult.

INTREBARE: Care este cea mai mare satisfactie a unui maestru bucatar?

RASPUNS: Cea mai mare satisfactie este aceea cand munca de ani de zile este pusa in valoare prin medalii, prin diplome, prin titluri.

intreaba si tu*

* pentru a trimite o intrebare trebuie sa ai cont si sa fii logat